Jingles inzingen in de studio

Onlangs werd ik door Cue Creative gevraagd of ik nog een zangeres wist voor het inzingen van een Jingle. Mijn netwerk qua muzikanten is nogal groot, vandaar dat ik meteen diezelfde dag een oproep had geplaatst op Social Media.

Aanmeldingen per mail van de zangeressen voor de Jingles
Niet zo heel lang erna, stormde de aanmeldingen per e-mail binnen. Uiteindelijk hadden er meer dan tachtig zangeressen zich aangemeld voor deze oproep. Ook werden er veel mensen getagged. Eén voor één heb ik elk mailtje nauwkeurig doorgenomen en de nummers beluisterd die daarbij hoorden. De kwaliteit lag hoog, waardoor de beslissing extra lastig was. Na een paar keer alle nummers te hebben gehoord en herhaald, kwam ik uiteindelijk nog tot zeven geschikte zangeressen. Zelfs ik kwam niet tot één zangeres.

De beslissing voor de geschikte zangeres
In overleg met Cue Creative hadden we besloten om twee zangeressen langs te laten komen. Meteen daarna contact opgenomen met de zangeressen die zeer vereerd waren om deze opdracht in te vullen. Het doet me goed om te merken dat mijn werk zo waardevol en voldoening geeft dat ik andere muzikanten gelukkig kan maken. Dat is één van de redenen dat ik dit vak doe, omdat ik zie dat het resultaten oplevert waar de muzikant iets aan heeft.

De dag van het inzingen in de studio
Een week later kwam ik aan bij mijn connectie, want het was de dag dat de Jingles werden in gezongen. Na een fijn gesprek te hebben gehad, kwam de eerste zangeres binnen en zijn we aan de slag gegaan. Tussendoor moest ik nog even een Skype gesprek voeren met een andere muzikant, immers blijven de zaken gewoon doorgaan, ook al zit ik op locatie.

De band die ontstaat door de muziekindustrie
Ik voelde me meteen al helemaal thuis, lekker bezig zijn met mijn ding op een inspirerende creatieve locatie. Voor mij zijn dit de “snoepreisjes” in mijn vak. Na de eerste sessie, kreeg ik een heerlijke lunch en hebben we gepraat over de muziekindustrie. Het is zo fijn om met mensen te praten die snappen hoe het vak werkt, dat scheelt een hoop uitleg, waardoor we allemaal al, door deze gemeenschappelijke factor, snel aansluiting hadden gevonden. Na de lunch, kwam de volgende zangeres. Jingles in zingen is een apart vak, je moet geduld hebben en je moet het niet erg vinden om woorden opnieuw in te zingen. Daarnaast moet je mee denken met de klant, je staat er namelijk in opdracht van een opdrachtgever. Dus je moet ook tegen kritiek kunnen.

Afsluiting van de dag
Na een dag mee te hebben gelopen in de studio, was het tijd om weer naar huis te gaan. Muziek is een passie, dat brengt mensen bij elkaar en dit was ook merkbaar op deze dag. Daarom was het weer erg jammer om weer er vandoor te gaan. Maar dit soort dagen komen gelukkig vaker terug en dan genieten we er weer extra van. Ik wil iedereen bedanken voor deze dag, want ieder had hier een aandeel in.

Bekijk hier hoe de dag verlopen was:

Denk jij als zanger/zangeres geschikt te zijn voor het inzingen van een Jingle of ben jij iemand die op zoek is naar geschikte muzikanten voor een Jingle? Laat het ons weten via demo@synergyformusic.com

Bron: Pixabay

Feel free to comment