Artiestenmanagement, een onderschat vak?

Afgelopen dinsdag 20 oktober werd op BNR radio “Zakendoen met” het onderwerp artiestenmanagement behandeld. Radio DJ René de Monchy nodigde Nathan Moszkowicz uit om het over dit onderwerp te hebben. Ik vond het interview interessant genoeg om te gebruiken voor mijn blog om mijn visie over het vak artiestenmanagement te delen.

Nathan Moszkowicz, zoon van Bram Moszkowicz, is 22 jaar en is 2 jaar geleden begonnen om het artiestenmanagement vak te leren. Hij heeft inmiddels een eigen bedrijf, Naman, en hij richt zich niet zo zeer alleen op muziek artiesten, maar ook op tv personalities. Het gaat voornamelijk om de nieuwe generatie van jonge talenten. Nathan heeft verder geen opleiding gevolgd, hij is er per ongeluk ingerold.

Zelf had ik, op jonge leeftijd, er bewust voor gekozen om het artiestenmanagement vak uit te oefenen. En je leert inderdaad het meeste door het in de praktijk uit te proberen. Echter heb je ook vak kennis nodig, die je niet uit de praktijk leert, zoals het afhandelen van contracten, sponsordeals, het voeren van een administratie. Dit was mijn reden om de opleiding Artist Management te volgen.

Naast die kennis heb ik ook in mijn opleiding geleerd om met diverse teams te werken, waardoor je later makkelijker kan samenwerken met personen met diverse karaktereigenschappen. Ik had destijds, via de opleiding, ook de mogelijkheid om me te verdiepen in de muzikale kant van het vak, waardoor ik me ook meer kan inleven in de artiest. Ook werd de praktijk kennis van artiestenmanagers in het lesprogramma geïntegreerd, waardoor theorie en praktijk samen komen.

Tot op de dag vandaag blijf ik mezelf ontwikkelen met up-to-date artikelen, boeken, nieuwsberichten uit de muziekindustrie. Daardoor blijf je jezelf ontwikkelen. Kortom: Een opleiding is geen must, maar het draagt wel bij aan je kennis en vaardigheden. Ontwikkel jezelf in ieder geval met zo veel mogelijk theorie en praktijk onderdelen. De ene die leert het vak ook sneller aan de hand van de theorie en de ander die leert juist van de praktijk. Ieder heeft zijn leer voorkeur daarin. Met een Kolb test kun je kijken waar jouw leer voorkeur ligt.

Voor het artiestenmanagement vak heb je veel kennis en vaardigheden op diverse vlakken nodig. Van marketing, financiën, planningen maken, social media tot aan het opmaken van contracten, afhandelen van contracten, onderhandelen, verkopen en nog veel meer. Als artiestenmanager moet je je daar allemaal in verdiepen. In het radio interview werden ook keuzes voorgesteld aan Nathan Moszkowicz, waar hij steeds 1 antwoord mocht geven. Een leuke invalshoek om te zien hoe iemand tegen het artiestenmanagement vak aan kijkt. Bij deze laat ik jou hieronder mijn antwoorden weten.

Artiestenmanagers zijn reputatie planners of regelaars?
Artiestenmanagers zijn regelaars. Ze zorgen er voor dat alles rondom een artiest is geregeld, behartigt en beschermd zijn belangen. Reputatie wordt niet altijd bepaald door een artiestenmanager, de artiest heeft vaak zelf ook al ideeën hoe hij zijn reputatie op de kaart wilt zetten. Kijk bijvoorbeeld naar een Herman Brood. Die heeft zelf zijn reputatie neergezet en dat is te merken aan alles wat hij deed. In bepaalde gevallen wordt dit wel door een artiestenmanager bepaald, vooral als artiesten jong zijn. Jonge artiesten hebben vaak nog niet de know-how ontwikkeld om een reputatie neer te zetten.

Bekende Nederlanders moeten mee groeien met hun publiek of geen enkele bekende Nederlander houdt het zijn leven lang vol?
Om zo lang mogelijk bekend te blijven onder je publiek zul je als BN’er mee moeten groeien met je publiek, continu met je publiek in contact te staan is daarin een vereiste. Als je als bekende Nederlander dat doel niet hebt, om bekend te blijven onder je publiek, dan zul je er vanzelf mee stoppen. Er zijn genoeg voorbeelden van bekende Nederlanders te noemen die hun hele leven lang in de spotlights staan. Kijk maar naar Antonie Kamerling, Albert West e.d.

Artiestenmanager kan nooit in de spotlight staan of ook artiestenmanager moet in de spotlight staan?
Een artiestenmanager zelf moet niet in de spotlight staan. Het is wel belangrijk om met je bedrijf bekendheid te hebben in de muziekindustrie. Het bedrijf moet dus met zijn / haar artiesten in de spotlight staan, maar niet zo zeer degene die het artiestenmanagement vak uitvoert. Echter kun je wel ludieke acties verzinnen om je artiestenmanagement bedrijf meer te laten opvallen, waarbij de artiestenmanager onderdeel is van de actie.

Heb je nog vragen over het artiestenmanagement vak, je kunt altijd even een e-mail sturen naar marcella@synergyformusic.com

PS. Met deze link kun je het radio interview met Nathan Moszkowicz terug luisteren.

Bron: BNR, Pixabay

Feel free to comment